Icon depicting calendar

Boka
tid

Bra mat för hunden

1. Jordnötssmör.

En favorit behandling av många hundar. Inte bara är det en bra källa till protein, men det innehåller också hjärtligt hälsosamt fett, vitamin B, niacin och vitamin E. Häller jordnötssmör i en Kong för att hålla din hund upptagen i timmar. Välj rå, osaltat jordnötssmör. OBS! Var helt säker på att du inte använder sockerfri eller "lite" jordnötssmör som har artificiella sötningsmedel, särskilt xylitol, eftersom dessa ämnen är otroligt giftiga för hundar.

2. Kokt kyckling.

Kan glida in i skålen tillsammans med din hunds vanliga mat för att tillsätta en krydda och extra protein till dess kost. Detta gör också en god måltid ersättning om du är i en nypa och ur hundmat.

3. Ost.

En bra behandling för en hund så länge hon inte är laktosintolerant, vilket är en liten procentandel. Se till att övervaka din hunds reaktion. Välj för låga eller reducerade fettsorter och överfoder inte, så många ostar kan vara höga i fett. Stugaost är typiskt ett bra val.

4. Baby morötter.

Bra för hundens tänder, morötter är låga kalorier och höga fibrer och betakaroten / vitamin A.

5. Yoghurt.

Hög i kalcium och protein. Men se till att du bara väljer yoghurt som inte innehåller konstgjorda sötningsmedel eller tillsatta sockerarter. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera som ett probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.

6. Lax.

En bra källa till omega 3-fettsyror, som är ansvariga för att hålla hundens päls sund och glänsande, samt stödja din hunds immunförsvar. Mata din hundkokta lax, sätt laxolja till sin matskål eller släppa några av dina oönskade fiskskinn.

7. Pumpa.

Bra fiberkälla samt betakaroten / vitamin A. Det kan hjälpa till att hålla GI-kanalen rörlig och kan hjälpa till med matsmältningsfrågor.

8. Ägg.

Äggröra upp ett ägg för din pup är ett bra sätt att ge hennes kost en proteinökning. Ägg är också en källa till lätt smältbar riboflavin och selen, vilket gör dem till ett hälsosamt mellanmål.

9. Gröna bönor.

Gör en bra behandling för din hund eftersom de fyller och är låga i kalorier. Välj bönor som inte har tillsatt salt.

10. Apple skivor.

Hjälp att rengöra rester av hundens tänder, vilket hjälper till att friska andan. Äpplen är en bra källa till fiber samt vitamin A och C. Se till att ta ut fröna och kärnan innan du matar till din hund, eftersom det kan vara choking risker.

11. Havregryn.

En stor källa till löslig fiber, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för äldre hundar med tarm oregelbundenhet. Det är också ett bra alternativt spannmål för hundar som är allergiska mot vete. Se till att laga havremjöl innan du serverar den till din hund. Lägg inte till några tillsatser av socker eller smak.

Dessa är bara några av de mänskliga livsmedel som du kan kasta din hunds väg. Kom ihåg att prova dem i små mängder. Om din hund upplever någon form av reaktion, kontakta omedelbart en veterinär. Innan du ger din hund något folk mat, gör din forskning för att säkerställa att det är säkert. Foder aldrig dina hunds giftiga mänskliga föremål som: choklad, lök, druvor, russin, jästdeg, artificiella sötningsmedel, makadamianötter, avokado, alkohol eller kaffe. Rådfråga din veterinär med några frågor om vad som är säkert och vad som är skadligt.

Bor ni i Stockholm så är 11ans djurbutik att rekommendera för bra hundmat, de innehar de bästa maten för hundar, så som majstor, som ni kan läsa mer om på deras hemsida.