Icon depicting calendar

Boka
tid

Dipl. Massageterapeut för Hund och Katt

DENNA UTBILDNING ERBJUDER MYCKET PRAKTISK UNDERVISNING MED FÅ ANTAL DELTAGARE, DÄR DU HAR MÖJLIGHET ATT BLI SÄKER I DIN ROLL SOM TERAPEUT!
LÄRAREN ANNA NÄHL ÄR LEGITIMERAD SJUKGYMNAST (läs mer under presentation på hemsidan) OCH KAN GENOM SIN MEDICINSKA KUNSKAP OCH ERFARENHET STÄRKA ELEVENS KUNSKAPER OCH SÄKERHET I BÅDE TEORI OCH PRAKTIK!

Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta som massageterapeut för hund. Utbildningen är även en mycket god investering för dig som vill utöka din kunskapsbank till en mer gedigen och fördjupad nivå, för att själv kunna utföra terapeutisk behandling hemifrån på egna hundar oavsett om du tävlar, har hund i tjänst eller enbart som sällskapshund. Detta ger oftast hunden en bättre kontinuitet i sin behandling, eftersom behandlingen blir tillgänglig i hemmet, samt att det blir mer ekonomiskt.

Massagen behöver idag nästan ingen presentation, då dess positiva effekter för människor och djur är välkända hos de flesta. Det har används under många år för att ge såväl fysiologiska effekter som mentala, i form av avslappning och stressreducerande behandling. Önskar du mer information gällande massage som begrepp rekommenderas boken

Hundmassage och stretching, låt tassarna vila. Hundkurantensmassageutbildning använder boken Hundmassage och stretching, låt tassarna vila som kursmaterial och innehållet lägger grunden i utbildningen. Det är en fördel om man innan kursstart läst boken, men är inget tvång. En mycket hög prioritering under utbildningen är att man lär sig att använda sina händer på ett riktigt sätt, vilket är den viktigaste förutsättningen för att bli en duktig massageterapeut. Det är en stor skillnad att "bara" massera, eller att behandla terapeutiskt.

Som terapeut måste man kunna "läsa" muskulaturen under en behandling. Genom god kunskap och känsla måste man kunna bedöma hur behandlingen på bästa sätt skall utföras samt vilka muskulära problem som föreligger. Det kan vara högst individuellt, baserat på individ och problematik, hur man lägger upp sin behandling. Därför lär sig även en massageterapeut hos Hundkuranten om vanliga skador och problem som kan förekomma hos hund, samt vad man bör eller inte bör behandla. Detta är av stor nytta oavsett om man tänkt arbeta som massageterapeut eller enbart använda kunskapen för eget bruk. Hundkurantens mål är att utbilda Dig till en duktig massageterapeut med både kunskap, känsla och förmåga att verkligen kunna behandla muskulära problem på effektivaste sätt, att individanpassa och inte enbart arbeta schematiskt.

KURSINNEHÅLL:

• ANATOMI

• MASSAGETEKNIKER

• OLIKA MASSAGETEKNIKER, GRUNDLÄGGANDE OCH FÖRDJUPNING

• STRETCHING

• UNDERSÖKNINGSMETODER/VISITATION

• PALPATION/TEKNIK/FÖRDJUPNING

• KROPPSMEDVETANDE/AVSPÄNNING

• GRUNDLÄGGANDE MOBILISERING

• TRIGGERPUNKTER

• STRESSPUNKTER

• SKADERISKER/PROBLEM I RÖRELSEAPPARATEN HOS HUND

• BEHANDLING UTIFRÅN OLIKA TYPER AV PROBLEM/INRIKTAD BEHANDLING

• DEN TERAPEUTISKA BEHANDLINGEN/ROLLEN

UTBILDNINGEN ÄR EN INTENSIVKURS MED FÄRRE ANTAL DELTAGARE. MAX ANTAL DELTAGARE PÅ DENNA UTBILDNING ÄR 12 ST. FÖR ATT UPPNÅ MÅLET MED VÅRA ELEVER ANSER VI DET VARA AV STOR VIKT ATT ANTALET DELTAGARE INTE ÄR FÖR MÅNGA, EFTERSOM VARJE INDIVID BEHÖVER FÅ DEN FEED-BACK SOM ÄR NÖDVÄNDIG UNDER DE PRAKTISKA MOMENTEN.

 
KURSTIMMAR: 72 timmar

PRAKTIKTIMMAR: 125 timmar

PRIS: 25 000 KR

Lunch kan medtagas (kök finns på plats), alternativt finns flera matställen i närheten. Goda rastningsmöjligheter för hund finns i närheten.

Anmälningsavgift, betalas för bindande anmälan:
5 000 kr,

En bekräftelse på om du fått plats sänds åter till din mail. Anmälan är bindande efter inbetald anmälningsavgift. Om denna inte inbetalas i samband med anmälan tappas platsen.

Du får två fakturor, en på anmälningsavgiften och den andra avser resterande belopp på kursen. Dessa skickas ut samtidigt, men har två olika förfallodatum.

I första hand mailas dessa till dig, i andra hand lämnar du din postadress så skickas den via post. Utbildningen skall till fullo vara betald och registrerad på b.g, senast två veckor före kursstart.
Din anmälan mailas till annahundkuranten@gmail.com och i ämnesfältet skriver du: ANMÄLAN TILL MASSAGETERAEPUTUTBILDNING 2013.

Möjlighet till delbetalning finns, maila i så fall för vidare information.

För information om boende och kommunikation rekommenderas:
STF Vandrarhem Vaxholm/Bogesunds slottsvandrarhem, alternativt googla på hotell i Täby, Vallentuna eller Vaxholm.
Buss/tåg: reseplanerare.sl.se

Anmälnings och betalningsinformation: En faktura skickas på anmälningsavgiften a´ 4 000 kr i samband med att du anmäler dig och den betalas i samband med anmälan.

En bekräftelse på om du fått plats sänds åter till din mail. Anmälan är bindande efter inbetald anmälningsavgift. Om denna inte inbetalas i samband med anmälan tappas platsen.

Du får två fakturor, en på anmälningsavgiften och den andra avser resterande belopp på kursen. Dessa skickas ut samtidigt, men har två olika förfallodatum.

I första hand mailas dessa till dig, i andra hand lämnar du din postadress så skickas den via post. Utbildningen skall till fullo vara betald och registrerad på b.g, senast två veckor före kursstart.

För godkänd utbildning gäller följande: Fullföljd utbildning, deltagande vid samtliga kurstillfällen. Om något inträffar så att man inte kan delta på någon av dagarna, löses detta individuellt i mån av möjlighet, annars får man avvakta till nästföljande kursstart. En praktiklista ifylls, där varje deltagare skall utöva 125 praktiktimmar hemifrån (massagepraktik – allt enligt tydliga instruktioner som man erhåller på kursen). Teoretiskt och praktiskt slutprov.

Diplom som Diplomerad Hundmassageterapeut erhålls efter godkänd utbildning!

Lärare: Anna Nähl; Leg.sjukgymnast - Av Jordbruksverket Godkänd För Arbete Inom Djurens Hälso- och Sjukvård, Cert.fysioterapeut, Dipl.massör för människa och hund samt många års erfarenhet inom området rehabilitering och friskvård för hund. Författare till böckerna Hundmassage och stretching, låt tassarna vila, Fysträning för hund samt Rehabilitering för hund. Läs mer om Anna under presentation på hemsidan.