Icon depicting calendar

Boka
tid

Om Anna Nähl

Legitimerad Sjukgymnast, Av Jordbruksverket Godkänd för Arbete inom Djurens Hälso- och sjukvård

Diplomerad Massör, human samt hund

OMT (ortopedisk Manuell Terapi) med inriktining på hund

Diplomerad hundfysioterapeut

Cert. fysioterapeut smådjur

TCM (traditionell kinesisk medicin), Akupunktur med inriktning på hund

Kinesiologi

Diplomerad Ayurvedisk hälsorådgivare

Cert. Aerobicsinstruktör, SAFE

Författare

Föreläsare

Utöver ovannämnda utbildningar har jag flera vidareutbildningar inom hundens rörelseapparat, både från Strömsholm och SLU. Det är viktigt att ständigt vidareutbilda sig. Ju mer man lär sig och utbildar sig, ju mer inser man vad lite man kan... 

Kroppen har en fantastisk konstruktion och det är otroligt fascinerande att arbeta inom detta område. Jag känner mig privilegierad att kunna ägna mig åt ett sådant spännande yrke som man dessutom alltid kommer att kunna vidareutvecklas inom!

Genom mitt brinnande intresse för både hund, häst och människa samt anatomi, rörelseapparatens fantastiska- komplexa område och djur, så har jag genom mina yrkesverksamma år samt erfarenhet av egna djur erhållit kunskap som jag i slutänden tror och hoppas gynnar mina patienter till fullo. Jag har också själv haft erfarenhet av vården som patient och vet hur viktigt det är med en ödmjuk inställning, att bli sedd, hörd och bekräftad!

Allt detta hoppas jag att kunna ge till dig som djurägare och din hund!

Jag har arbetat många år som fast konsult på djursjukhus, vilket gett mig en ovärdelig erfarenhet inom djursjukvården. Jag har också genom åren haft förmånen att bli anlitad för att utveckla rehabliteringsavdelningar, vilket jag också framledes kommer att få chans göra inom Stockholmsområdet. 

Vem är Anna?

Jag har sedan barnsben brunnit för allt som har med djur att göra, men framför allt hundar och hästar. Jag lärde mig säga häst innan jag lärde mig säga mamma och är uppväxt med hund från 5 års ålder och var aktiv redan som ung inom hundungdom och tävlade lydnad och juniorhandling. Som 13 åring fick jag köpa min första ponny. Sedan dess har jag varit aktiv både inom ridsport och hundsport. Med hund har jag tränat bruks, både sök, spår, lydnad men även räddning. Jag har också provat på lite agility och free-style. Jag är uppväxt med Engelsk Springer Spaniel men har förutom det haft Västgötaspets, Lapsk Vallhund och Schäfer.

Idag har jag två fina Border Collie pojkar och min 15 åriga son har en vacker en toypudel flicka som hunnit bli 12 år. I hemmet finns också sambons Schäfrer som är utbildad polishund. Min sambo har arbetat över 15 år som hundförare inom polisen, men arbetar idag som ansvarig för utbildning av kriminalvårdens alla tjänstehundar. Han har också varit i Afrika och utbildat bombhundar. Det behöver säkert inte nämnas att vi har ett enormt utbyte av varandras kunskap och engagemang av hundar!

Vi tränar och lever aktivt, men jag har av olika anledningar inte valt att tävla på många år. Men man vet aldrig om prioriteringarna ändras i framtiden, just att tävla är dock inte det viktiga för mig, utan jag andas och lever med mina djur och brinner för att hjälpa andra!

Jag har också två lusitanohingstar och behöver knappast nämna ett brinnande intresse för de spanska och portugisiska hästarna. 

Genom mina år av utbildning och erfarenhet har jag lärt mig att bli ödmjuk inför det komplexa och vackra livet erbjuder. Min syn på livet och kroppen bygger på att kropp och själ är en helhet, du är den ditt innersta väsen är och din kropp är din "bostad", vilket också gäller djur. Det är viktigt att vårda båda delarna både av sig själv och sin hund...