Icon depicting calendar

Boka
tid

Balzac - ledproblem

Hundkuranten med sina fina bassänger och med kunniga Anna i spetsen blev Balzacas livräddare.

Vi ringde dit en dag i maj 2003 när nästan allt hopp var ute för Balzac och hans trötta leder. Jag gick och funderade på om Balzacs dagar var räknade, men hade turen att stöta på en hundmänniska i skogen. Vi började förstås prata hund och hon föreslog att jag skulle höra av mig till Hundkuranten eftersom hennes SM-hund (agility) hade kurerat sig i ovan nämnda bassänger.

Jag ringde Anna, stämde ett möte för undersökning av Balzac. Anna tyckte att Balzac var lämplig för simning och efter några behandlingar ovan vatten var det så dags för första simmet. Lugn och fint gick det till och det var en härlig känsla att se sin, ej i vanliga fall simmande, "bulle" röra sig så lätt i vattnet. Det blev endast 3x1 minuts sim vid första tillfället. Balzac var så trött efteråt och han sov oerhört gott den kvällen.

Vi bokade in två simpass per vecka och fram till semestern i juli var han uppe på 19-minuterspass med två pauser inbakade. Det märktes nästan omedelbart en förbättring av Balzacs fysik. Till saken hör att han alltid har varit vältränad och fräsch, men när höfter & rygg började säga ifrån gick det snabbt utför. Det var därför en underbar upplevelse att se hur hela Balzac började skina upp både fysiskt och mentalt igen. Han slimmade till sig, orkade återigen hålla ett fint travtempo på promenaderna och fick den riktigt busiga livsgnistan tillbaka i ögonen.

Nu har vi simmat regelbundet två pass i veckan sedan i maj, med ett avbrott för semestern. Konditionen är det inget fel på, han har precis kommit upp i 30-minuterspass utan paus och med motståndet av jetstreamen under ungefär 10 minuter. Han är återigen fräsch och busig och det är en fröjd att åka till simmet tillsammans. Det är veckans speciella stunder och så skall det vara så länge Balzac lever.

Jag och Balzac skänker ett varmt tack till Anna och vi är så tacksamma för att du och Hundkuranten finns.

Pernilla & Balzac