Icon depicting calendar

Boka
tid

Loke - Höftledsfel

Loke är en rottweilerhane som är född 2001. Vid 12 månaders ålder röntgade vi Lokes höftleder och armbågar för att se om allt var som det skulle. Vi fick då reda på att Loke hade höftledsdyslapsi grad D. Han hade inte visat några symptom på smärta, utan var en glad och sprallig unghund. När Loke blev lite äldre och fick mer motion märkte vi att han fick ont i ländryggen om vi gick allt för långa promenader och tyckte inte om att bli masserad på höfterna eller ländryggen.

Loke älskar att bada och när vi kom i kontakt med Hundkuranten kändes det som om simträning var ett självklart val för att bygga muskler på Loke för att försöka förebygga att han får ont i höfterna. Han trivdes bokstavligen som fisken i vattnet och redan efter några veckors träning började vi se resultat. Lokes kroppshållning förändrades. Han började gå mer rakryggad och sträckte ut sig mer. Vi började öka promenadernas längd sakta men säkert och Loke klarade av allt längre sträckor utan att få ont i ländryggen. Nu är vi uppe i sådana långa promenader att vi till och med kunde åka och fjällvandra med Loke i somras utan några som helst problem.

Massagen har också blivit till en njutning istället för en plågoande för Loke. Nu är det bara att knåda på även när vi börjar närma oss höfterna och ländryggen. Nu för tiden ligger Loke och andas djupt och avslappnat och bara njuter!